Információk, érdekességek

Fogyókúra piros paprikával

2010. augusztus 11.

Dél-koreai kutatók tanulmányát a Journal of Proteome Research közölte.

 

A paprika csipõs ízét adó kapszaicin lehet a jövõ fogyasztószere: nem csak a szánkat, hanem a zsírszövetet is fokozottan égeti. A többletsúly fõleg zsírszövet formájában rakódik le testünkben. Ez azonban nem egységes anyag: testünkben van fehér és barna zsír. Az elhízás a fehér zsír fölhalmozódását jelenti. A barna zsír viszont hõt termel: mozgás nélküli égetés melegíti az újszülötteket, vagy a téli álmot alvó állatokat.


"Megjavíthatók" a sérült szívizomsejtek?

2010. augusztus 09.

Egyszerre két olyan amerikai tanulmány is napvilágot látott, amelyek új lehetõségeket vázolnak fel a sérült szívizomszövet "kijavítására" - az egyik módszer segítségével kötõszöveti sejteket, úgynevezett fibroblasztokat alakítottak át szívizomsejtté, a másik eljárás helyreállította a szövetregeneráció õseredeti képességét.

A D-vitamin is védhet a fertõzésektõl

2010. augusztus 08.

A D-vitamin fontos szerepet játszhat a légzõszervi megbetegedések megelõzésében, és azok, akik rendszeresen pótolják a D-vitamint, ritkábban fáznak meg - derült ki egy finn kutatásból. Az adatokkal kapcsolatban azonban több szakértõ is szkeptikus, elsõsorban azért, mert a kutatásban csak kevesen vettek részt.

Miért beteg a magyar?

2010. augusztus 06.

A legbetegebb nemzetek közé tartozik Európában a magyar – állapította meg nemrégiben a WHO.


Rajtunk kívül Bulgária és Románia „dicsekedhet" még ilyen eredménnyel, és ez különösen annak fényében elkeserítõ, hogy ahogy egy, a WEBBeteg.hu megbízásából a Szinapszis Kft. által készített, 1000 fõs felmérésbõl kiderült: honfitársaink hajlamosak a külsõ körülményekre hárítani egészségük romlását. Az egészségtudatosságra és a saját felelõsségünk fontosságára dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje hívta fel a figyelmet.


A halolaj a szájüreg betegségeit is gyógyítja

2010. március 03.

A halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelõzése szempontjából is fontosak.

 


Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelõzése szempontjából is fontosak. Ezekrõl a természetes anyagokról már számos vizsgálat bizonyította, hogy jelentõs szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek, illetve rosszindulatú daganatok megelõzésében.

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...128129130...164