Információk, érdekességek

Borban, húsban és zöldségben a hosszú élet titka

2009. július 12.

A titok nyitja az a fajta teljes étrend, életvitel, ami a görög szigetvilágban még ma is létezik.

 

 

Valamennyien szeretnénk egészségesen, sokáig élni. A médiában gyakorta föllebbennek szenzációs hírek különleges gyógyitalokról, vitaminokról és táplálékkiegészítõkrõl, amelyek az ígéret szerint megelõznek mindenféle betegséget és növelik az életkilátásokat.


A vörösbor még egészségesebb, mint hittük

2009. június 19.

Az orvosi szaksajtó már most izgatottan elemzi a kiszivárogtatott információkat.

 

 

A vörösbornak már eddig is több, kedvezõ egészségügyi hatást tulajdonítottunk, de egy összefoglaló tanulmány szerint az élvezeti hatása miatt ugyancsak szívesen fogyasztott szeszital a szív- és érbetegségek, a rosszindulatú daganatok vagy a cukorbaj megelõzésére egyaránt alkalmas.


Egészségbarátok és ellenségek

2009. május 28.

Ki gondolná, hogy az egészségesnek hitt, ám nátriumban gazdag ásványvízzel árthatunk magunknak?

 

 

Június elejétõl az éttermek, a hónap közepétõl pedig a mozik, a szállodák és az ásványvíz forgalmazók is pályázhatnak majd arra a védjegyre, amelyik az egészséges életmóddal kapcsolatos szakmai információk hiányában is a helyes választás felé terelhet. Ekkorra lesz elérhetõ az a kritérium rendszer, amelynek megfelelve egy-egy termék vagy szolgáltatás engedéllyel tüntetheti fel az Egészségbarát Program logóját – jelentették be a programindító tájékoztatón.


Egészséges élet minden méretben

2009. május 27.

Egészséges élet minden méretben - hirdetik a kövérség elfogadásának szószólói, akiknek tábora egyre jobban terjed.

 

 

Már több mint 50 kövérség-elfogadó blog mûködik az interneten, és több mint egy tucat könyv ösztönzi az elgondolást. Kate Harding, aki élete legnagyobb részét ilyen vagy olyan fogyókúrával töltötte sikertelenül, elhatározta, hogy javít az életminõségén, és csatlakozott azoknak a fogyókúra-ellenes aktivistáknak gyorsan növekvõ csoportjához, akik síkra szállnak a túlsúlyos emberek polgári jogaiért.


Tavaszi tisztogatás - 2. rész

2009. május 03.

A méreganyagok eltávolítása után jó formában érezzük magunkat és a fáradtságunk is elszáll...

 

 

A lékúra

 

Ennek lényege, hogy a nyers zöldségben-gyümölcsben megmaradnak az értékes vitaminok, ásványi anyagok, hasznos enzimek, ha csupán itallá turmixoljuk össze (és nem fõzzük vagy pároljuk) õket, és ennek az italnak a kúraszerû fogyasztásával elõsegítjük a jó emésztést, az enzimek gyorsabb felszívódását.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...131132133...164